Terug naar overzicht

Nieuwsbrief - Global Wind Day

Op 15 juni is het jaarlijks de DAG VAN DE WIND. Wereldwijd worden dan rond windenergie tal van activiteiten georganiseerd. Waarom zetten we die dag windenergie in de kijker? Daar zijn genoeg redenen voor !

Wind is een duurzame en zuivere energiebron. Met wind kunnen we elektriciteit produceren zonder het milieu te vervuilen. Er komen geen afvalstoffen of schadelijke gassen vrij die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde. Wind is bovendien een onuitputtelijke bron van energie. Wind is immers steeds voorradig.

Wind kan ook vrij eenvoudig en efficiënt worden omgezet in elektrische energie.
Ter vergelijking : om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken als 1 windmolen zijn meer dan 65.000 m² zonnepanelen nodig! 1 windmolen met een vermogen van 2MW produceert groene stroom equivalent aan het jaarlijks verbruik van gemiddeld 1.150 gezinnen!

Tot slot is windenergie ook noodzakelijk als Vlaanderen tegen 2020 13% van haar elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen wil halen. Tegen 2020 moet ook België de Europese klimaatnorm halen : d.w.z. 20% minder CO² uitstoten, 20% besparen in energieverbruik en 20% van haar energie uit hernieuwbare energiebronnen halen.

We verbruiken vandaag allen samen ook erg veel energie. We leven met steeds meer elektronische toestellen (denk maar aan GSM, tablets, de vele huishoudtoestellen, enz.) en staan niet steeds stil bij het grote energieverbruik ervan. Naar aanleiding van de DAG VAN DE WIND doet Aspiravi Samen cvba bij haar coöperanten graag een oproep om dagelijks op een meer rationele wijze om te gaan met het eigen verbruik van energie.

Ontvang een unieke GO LIKE THE WIND windjas !

Wat moet u daarvoor doen ?
Ter gelegenheid van de DAG VAN DE WIND nodigt Aspiravi Samen cvba haar coöperanten graag uit om ons per email te laten weten waarom u windenergie belangrijk vindt. Wij geven 10 unieke windjasjes weg met de lichtgevende woorden GO LIKE THE WIND op de rugzijde, aan de eerste 10 coöperanten die een email zenden naar aspiravi-samen@hefboom.be.
Wij kijken uit naar uw mening over windenergie !
De Europese Wind Associatie ‘EWEA - European Wind Energy Association’ maakte een leuk filmpje om windenergie op een ludieke wijze in de kijker te zetten. U kan het hier bekijken.