Terug naar overzicht

Verslag bezoek aan Living Tomorrow

Op woensdag 28 februari spraken we met een groep geïnteresseerde coöperanten af in Vilvoorde voor een bezoek aan Living Tomorrow. We kregen een rondleiding waarbij de focus lag op de technologieën van de toekomst en hun impact op ons dagelijks leven. Onze gids belichtte hierbij uiteraard ook de rol van hernieuwbare energie en de transitie die we hierbij tegemoet gaan.

Er kwamen heel diverse aspecten van ons dagelijks leven aan bod en de mogelijke onderlinge wisselwerking tussen heel diverse domeinen werd aangetoond. We bezochten de keuken, slaapkamer en badkamer van de toekomst. De technologieën in elk van deze kamers werden gelinkt aan andere domeinen in ons dagelijks leven, zoals boodschappen doen vanuit je computergestuurde koelkast en doktersbezoeken plannen vanuit je badkamer uitgerust met persoonlijke computer die naast je gewicht, ook je hartslag, cholesterol en andere zaken opmeet. Andere domeinen zoals rusthuizen, supermarkten of mobiliteit van de toekomst kwamen eveneens aan bod.

Het was een zeer interessante activiteit. De aanwezige coöperanten kregen een mooi beeld van wat we mogen verwachten in de maatschappij van de toekomst.

We kijken alvast uit naar onze volgende, iets meer formele, activiteit: de Algemene Vergadering van onze coöperatieve vennootschap. Deze vindt plaats op 1 juni vanaf 17u30 te Antwerpen. Stip deze datum reeds aan in uw agenda, maar een uitnodiging volgt uiteraard nog.