Activiteiten

Momenteel haalt Aspiravi Samen cvba kapitaal op naar aanleiding van de oprichting van de windmolenparken Brugge Retrofit (5 turbines), Haaltert (4 turbines) en Assenede (6 turbines) die door Aspiravi nv worden uitgebaat, alsmede naar aanleiding van de oprichting van een windturbinepark op de rechteroever (5 turbines) en op de linkeroever (16 turbines) van de haven van Antwerpen door vennootschappen waar Aspiravi NV in participeert en die door Aspiravi NV uitgebaat worden. Deze openbare aanbieding van aandelen eindigt op 14/10/2017.

Het opgehaalde kapitaal wordt vervolgens, samen met het kapitaal gestort door de oprichters, door Aspiravi Samen cvba tegen interest ter beschikking gesteld van Aspiravi nv via een achtergestelde lening.

Aspiravi Samen cvba kan naar aanleiding van nieuwe vergunde projecten besluiten om bijkomend kapitaal op te halen en ter beschikking te stellen van Aspiravi nv of andere operationele vennootschappen gecontroleerd door Aspiravi nv die actief zijn in de sector van de hernieuwbare energie.

Onderstaande projecten werden mede dankzij de aandeelhouders van Aspiravi Samen cvba gerealiseerd:

Antwerpen Linkeroever

Onderstaand ziet u de indrukwekkende bouwwerf op linkeroever.

Antwerpen Rechteroever

Assenede

  • Aspiravi NV heeft ons geïnformeerd dat zij op 12 augustus 2016 een nieuwe bouwvergunning van de bevoegde overheid ontvangen heeft voor het windpark in Assenede langs de N49. De werken worden midden september 2016 weer opgestart zodat de 6 windturbines groene stroom kunnen produceren voor 8.000 gezinnen. Meer informatie vindt u in dit schrijven dat wij van Aspiravi NV ontvangen hebben.
  • De voorbereidende werken in Assenede werden opgestart in het najaar van 2015. De opbouw van de turbines in het voorjaar van 2016. Aspiravi NV heeft ons geïnformeerd dat de bouwwerken in mei 2016 stilgelegd zijn door de vernietiging van de bouwvergunning omwille van vormvereisten. Meer informatie over deze administratieve procedure vindt u in dit schrijven dat wij ontvangen hebben van Aspiravi NV.

Haaltert

AtomTV, de lokale internetTV van regio Haaltert/Denderleeuw, maakte mooie beelden over de bouw van ons windpark. Op korte tijd werd deze reportage bijna 850 keer bekeken en ontvingen ze bij AtomTV heel wat leuke en positieve reacties. Heeft u de reportage nog niet gezien? Neem dan hier een kijkje.

Brugge retrofit

Hieronder ziet u de opbouw van het windpark Brugge. Er werden 7 oude turbines gesloopt en 5 nieuwe, meer performante modellen kwamen in de plaats.

Dendermonde

Enkele foto's van de windturbine in Dendermonde.

Perwez

Onderstaand filmpje van 'Canal Zoom' toont u dat de opbouw van de Vestas turbines in Perwez helemaal op dreef is.
http://www.canalzoom.com

Windpark Noorderkempen

Hieronder ziet u foto's van de opbouw van het Windpark Aspiravi Noorderkempen in Brecht, Wuustwezel en Hoogstraten langsheen de E19. Intussen is het park gebouwd en zijn de 10 windturbines operationeel.

Izegem

Bekijk hier de foto's van het Aspiravi-windpark in Izegem

Diest-Bekkevoort

Hieronder ziet u foto's van het Aspiravi-windpark ten noorden van de E314 in Diest-Bekkevoort.

 

 

Voor volgende projecten werd een vergunningsaanvraag ingediend:

Merchtem

Project van 2 nieuwe windturbines in lijn met de 380kV hoogspanning. Deze zouden groene stroom kunnen opwekken voor 4.000 gezinnen.

Informatie-zitdag op 13/03/2017, tussen 16u en 20u in de kantine van VC Den Boskant, Processiebaan 7 te Merchtem.

Oostkamp klaverblad zuid

Project van 2 nieuwe windturbines nabij het klaverblad van de E403 en de E40. De windturbines zouden groene stroom kunnen opwekken voor 4.285 gezinnen.

Infozitdag op donderdag 18 januari 2018 tussen 16u en 19u in Feestzaal ‘t Boldershof, Schooldreef 44, 8020 Oostkamp.
Het openbaar onderzoek m.b.t. omgevingsvergunningsaanvraag loopt van 14/01/2018 t.e.m. 12/02/2018.

Diest

Het project is Diest is een ruimtelijke uitbreiding met 1 windturbine langs de E314.De windturbine zal groene stroom kunnen produceren voor 2.000 gezinnen.

Informatiezitdag op 03/10/2017 van 16-19u in parochiecentrum De Schuur, Webbekomstraat 117, Diest.

Scherpenheuvel-Zichem - Bekkevoort

Het project bestaat uit twee windturbines langs de E314, met een productiecapacteit voor 4.000 gezinnen.

Informatiezitdag op 28/03/2017 van 16-19u in PC De Kring, Staatsbaan 221a, 3460 Bekkevoort.